Thursday, June 2, 2011

Seafood lazat di Pantai Remis yum! yum!

Hey2!!
Suka tak makan seafood?? Suka takk?? Suka tak??? Haa! Mesti ramai yang suka kan? My family and I pun suka sangat makan seafood. And 1 spot yang kitorang selalu pergi is Pantai Remis, Jeram..! Ada la dalam dua tiga hari lepas kitorang pergi makan. Kenapa kitorang suka makan kat situ?? 


1) Sebab persekitaran yang aman, damai, tenteram, restoran berhawa dingin.
TETTT!! salah sama sekali. Kedai tu takde suasana aman, damai apatah lagi berhawa dingin! Kita guna fresh air pantai je. Pantainye pun bukan lawa benoo!~ Tak boleh buat mandi pun sebab banyak lumpur ( dah nama pun pantai nelayan )


2) Sebab pekerja2 yang hensem2 comel lote, berkot hitam . Sekali pandang nak pandang pat lima nam kali lagi.
TETTT!! Salah lagi.. hahahha... Pekerja biasa2 jer. Kebanyakannya budak sekolah yang buat part time malam2.


'' Lah, dah tu, takde aircond, pekerja tak ensem, tak comel, apesal suka beno kau ke sana Nurinnnnn ????! ''




Haaa! Nak tau tak, sebab AIR ASAM DIA LIKE YANG THE BEST IN THE WORLD! memang terbaik wokkkk! :) Selalu kita pi sini, kita tak layan nasi goreng mee goreng bagai.. Kita makan bakar2 jerrrr... hehe. Kau nak ape? Name it! Ikan kembung? ikan cencaru? ikan pari? ikan gerut2? ikan gelama? udang? sotong? ketam? kerang? semua ada... Jangan kau mintak ayam sudah laa.. Memang dihempuk dek tauke tu. Nama pun seafood.Lagi mau ayam bakar ka??? haiyaaaa....



yang ni mama punya request.. Dia teringin nak makan ketam.. 


kerang pulak memang menu wajib lah kan bila makan kat sini. kadang2 kita bungkus bawak balik jerr.. makan puas2 depan tv. hehe



okayyyy this is my feveret! sotong bakar. hah! nampak air asam tepi tu?? sedappppppppp


mama dengan muka tak sabar nak makan bila ketam sampai depan mata. haha!


haaa! kan dah cakap dia tak sabar.. haaa pulas kaki ketam tu ma..pulas!!




sebab makanan kat meja belah sana je.. aku pun boring kejap and snap this pic! huhu..kesian minum ayaq ja! :P


my sis, sofia.. ntah ape yang seronok sangat ntahhhhh


ok, ni pulak aqilah. kalau orang tangkap gambar dia, senyum memanjang nampak gusi! hahaha


ceh3..mama konon posing sambil makan. hahah . ayah buat2 cool.. cettttt


tengok, mama still taknak lepas ketam dia. haha!


hoyeahhh... sotong dia memang best sesangatttt..! double thumbs up!


ok, lastly dah habis makan kita pun blah la kan.. biar pekerja dia bersihkan.. hahahahahahah

Kalau korang nak tau, Pantai Remis ni memang terkenal dengan seafood dia. Selain  seafood yang fresh, yang paling penting, murahhhhh! haha.. kat tempat lain memang payah nak makan harga cenggini


nota kaki : makan..makan...makan... JOM! :p


4 comments:

  1. ok, aku dah teringin nak makan seafood!!!!

    ReplyDelete
  2. ok . rindu nak makan dekat pantai jeram .

    ReplyDelete
  3. hehehe teringat yang masa kita pergi makan sama sama tuu :DDD

    ReplyDelete